«

»

mei 17

Glasvezel in buitengebied

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Salland

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Salland. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland. Door de toenemende vraag naar data is een goede breedbandverbinding essentieel. De wethouders van de gemeenten Olst-Wijhe, Deventer en Raalte gaven vanmorgen samen met CIF het symbolische startsein. CIF heeft Salland verdeeld in 2 fasen: Noord en Zuid. Minimaal 50% van de inwoners van Salland Noord moet vóór 18 juli 2016 een abonnement via glasvezel afnemen, dan start CIF met de aanleg. Na de zomer start CIF met de inschrijfperiode voor Salland Zuid.
In Salland Noord gaat het om 3.200 huishoudens en bedrijven, waaronder ook enkele aansluitingen uit de gemeenten Zwolle en Dalfsen. In Salland Zuid gaat het om een gebied van ongeveer dezelfde grootte.
Aanbieders
De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 6 verschillende aanbieders. Voor consumenten zijn dit Caiway, Fiber, Plinq en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de inwoners een Vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.
Informatieavonden
Inwoners van Salland Noord ontvangen een dezer dagen een uitnodiging voor de informatieavonden. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50 % noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstenaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Michiel Admiraal, directeur Glasvezel buitenaf.
Glasvezel voor iedereen
Het uitgangspunt van CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal inwoners kan geen gebruikmaken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.
Samenwerking met SallandGlas
Om de doelstelling van 50% inschrijvingen te halen, werkt CIF samen met SallandGlas. Dat is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer dat zich als doel heeft gesteld het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel.
Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Over CIF
CIF is een beleggingsfonds in telecommunicatie-infrastructuren. CIF doet in langetermijninvesteringen in Europese telecommunicatie-infrastructuur, waaronder zendmasten, vaste kabelinfrastructuren, datacenters en aanverwante activa.

————————————————————————————————————————————-
Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Marieke Seinen, telefoonnummer 06-57781422.

 

Informatieavonden
23-Mei Wijhe, Boerhaar Zaal Logtenberg 19.30-21.30 uur
24-Mei Luttenberg Zaal Spoolder 19.30-21.30 uur
25-Mei Raalte Zaal de Leeren Lampe 19.30-21.30 uur
26-Mei Heino Zaal Oortwijn 19.30-21.30 uur

 

Als de campagne in Salland Zuid start zullen ook hier informatieavonden georganiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>