«

»

jun 12

Fietstocht 2019

De weersvooruitzichten voor 2e Pinksterdag leken goed en met een opkomst van ruim 200 deelnemers waren we dik tevreden. De eerste deelnemers vertrokken om 9.00 uur aan een tocht van een kleine 50 km. Deze route was om 6.00 uur door 2 leden van de Activiteiten Commissie al uit gezet door middel van pijlen. De deelnemers kregen een route beschrijving mee, voor het geval er een pijltje weg zou zijn. Op deze manier kon men terugvallen op de route beschrijving en de tocht vervolgen.

Activiteiten Commissie Middel (ACM) pijl

De fietstocht ging via Heeten-Haarle richting Nijverdal. Voor Nijverdal ging men naar de Twilhaar waar op het terrein van Staats Bosbeheer de gelijknamige Schaapskooi ligt. Bij deze schaapskooi was de lunch voor de deelnemers en hier stonden 3 ingerichte tenten opgesteld met een snackwagen, waar men onbeperkt kon eten en drinken. Voor degenen die geen snacks wilden, was er brood met koffie en een fruitpakket. Tijdens de lunch konden de veelal elektrisch ondersteunde fietsen worden opgeladen. Ook waren er demonstraties van schapen drijven met border collies en herders honden. Ook was voor de fietsers de schaapskooi te bezichtigen en kon men hier gebruik maken van het toilet.
Na de lunch verlet men dit interessante plekje, om de tocht te vervolgen dwars door de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug richting Middel te fietsen.

Bij terugkomst in het buurthuis waren er veel lovende woorden richting de organisatie en Staats Bosbeheer. Ook werd er veelvuldig prachtige teksten in ons logboek geschreven. Het bleef nog lang druk en gezellig in en rond het Buurthuis.

Het buurthuis Middel

De volgende fietstocht is op zondag 20 oktober 2019, met een brood maaltijd, snert en roggebrood met spek, of in plaats van snert een Bourgondische kluif. Dit is dan aansluitend in het Buurthuis.

De activiteiten commissie Middel

Meer foto’s van deze dag kunt u hieronder bekijken:

http://buurtschapmiddel.nl/pinksterfietstocht-juni-2019/