«

dec 23

Bericht over carbidschieten

Bericht van de gemeente:

Ga je carbidschieten? Meld je bij ons!

Door de coronamaatregelen ziet de jaarwisseling er dit jaar anders uit dan we zijn gewend. Het verkopen en afsteken van vuurwerk is niet toegestaan, het schieten van carbid wel. Wij gaan graag in gesprek met de carbidschieters. Daarom geldt er dit jaar geldt een meldingsplicht voor carbidschieten. Hiervoor kun je een formulier invullen op www.olst-wijhe.nl/carbidschieten. Op deze pagina staan ook alle regels die gelden.

Omdat evenementen niet zijn toegestaan, gelden er extra regels. Het plaatsen van een tent en het schenken van alcohol mag dit jaar niet. Er mogen niet meer dan vier personen aanwezig zijn en uiteraard houden aanwezig onderling 1,5 meter afstand. Ook mag er dit jaar alleen carbid worden geschoten op 31 december tussen 9.00 en 17.00 uur. Met deze regels zorgen we ervoor dat het virus niet verder verspreidt door deze traditie.

Geen ervaring met carbidschieten: doe het dan niet!

In onze gemeente zijn veel ervaren carbidschieters. Daarom gebeuren er ook hier gelukkig weinig ongelukken met carbidschieten. Wie onervaren is, loopt extra risico om gewond te raken. Daarom doet de burgemeester een dringende oproep aan mensen die geen ervaring hebben met het schieten van carbid: Doe het niet! We moeten er met elkaar voor zorgen dat er geen extra druk komt op de zorg, dus hou het (corona)veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>